
Svatý grál pivovaru Počátky
Mikeš 10,11,12,.....
Mikeš je svěží, s nádechem citrusových plodů, s jasnou stopou aromatických chmelů. Pitelnost je astronomická.
Prznění nevinných mladých piv
Pivní mručáky ( burčáky )
Všechna piva našeho pivovaru jsou nabízena v našem kiosku také jako mladá piva a to již po NULA dnech ležení. Pivo vyskočí na svět rovnou ze spilky. Zákazníci si pak mohou každý den vyzkoušet, jak pivo zraje do optimální kvality. Odborně se tomu říká zelené pivo. A smí ho chutnat jen sládek pivovaru. My tento skvost nabízíme všem. Zelené pivo je jak puberťačka, co neví, co s tím. Pod šatičkami vykukují pahorky čerstvého aromatického chmele, malinko dole ucítíte chuť rozvášněných kvasinek. A z ksiftíčku se na vás culí ještě kalná očička a pusa plná mizerné pěny. Čisté afrodiziakum.


Svrchně kvašená báseň, prostě ejl
Jonáš IPA 10,11,12,13,14,15,....
Uvařena jako ležák, ale kvašena svrchně kvasnicemi . Kombinace 3 sladů a 3 chmelů. Je to Aležák, žádná divočina, potěší jak milovníka české klasiky, tak milovníka orientálních chutí ejlů. Aromatická vůně a chuť chmelů se šmajchluje s kávovým aroma čokoládového sladu
Ale naši velocipédisté se čísla 15 bojí. Zřejmě mají nějaké neblahé zkušenosti s děvčaty v rozpuku. Proto vaříme odlehčené verze ejlů, 12, 13, 14 a to i v blonďatých tónech.
Pivo, které nikde jinde nekoupíte
Bad 11,12,13 Ječmen
Klasický světlý pitelný ležák. Zcela nové a originální svěží pivo s vysokou pitelností. Vzniklo náhodou při experimentální várce číslo 673, kdy sládkovi ujely opilé nohy a nasypal do varny více nesladovaného pivovarského ječmene, než připouští Matuškův pivní slovník naučný. Pak vzniklo něco, co lze pojmenovat jen jedním slovem: Pivo!
Velvet s lavinovým efektem
Jonáš 15+ Velvet
Pivo, které se narodilo v prosinci 2023. Zimní počasí nabádalo k experimentům s pivem a po několika pokusech tady byl Velvet. Po natočení na hladinku je to krémová mlha, ze které pak několik desítek vteřin vypadávají laviny blublyn. Pivo prošlo závěrečnými testy na lidech 10.2.2024 a bylo zařazeno do stálého sortimentu pivovaru